CatalaCastella
altres idiomes (traduccions automàtiques)
Inici  |  Contactar  |  Informació  |  Cercar
   
LOGO
International email
   
Pla Territorial
Carpeta Ciutadana
Consultas,Quejas,sugerencias y felicitaciones
Avisa'ns dels desperfectes
Biblioteca
Arxiu Municipal
Mediambient
Colegio Publico
Molí de baix
Escola Municipal d'Ensenyaments Artístics
DRETA
     

SANT LLUÍS PRESENTA «ESTIU 2021», UN AMPLE I DIVERS PROGRAMA QUE APOSTA PELS ARTISTES LOCALS

SANT LLUÍS PRESENTA «ESTIU 2021», UN AMPLE I DIVERS PROGRAMA QUE APOSTA PELS ARTISTES LOCALSL’estiu de 2021 arriba carregat d’activitat a Sant Lluís. Aquest matí s’ha presentat la programació prevista per aquests propers mesos, que suposa una aposta pels artistes locals i la cultura sostenible i de proximitat. Es programen activitats que ja han esdevingut tradicionals al municipi juntament amb cicles novedosos i pioners, que cerquen fer de l’estiu a Sant Lluís un punt de trobada, on conflueixin disciplines i artistes, públic i curiositat, tradició i innovació.

«Estiu 2021» inclou cinc cicles, cadascun d’ells amb la seva pròpia personalitat i amb un denominador comú: la sostenibilitat. S’ha fet una aposta clara pels artistes locals. Primer, a través del programa «Artistes al Carrer», per exemple, que ha donat l’oportunitat a tots els artistes de Menorca de participar en les mateixes condicions. I també es realitza amb les actuacions a la resta de cicles, que clarament aposten per la cultura de proximitat, recolzant així els nostres aristes i la cultura de quilòmetre zero, massa vegades menystinguda. Aquests cicles s’han dissenyat de la mà de les associacions i dels artistes.

Els cinc cicles programats són:
MERCAT POBLE VIU - CULTURA DE VORERA - ARTISTES AL CARRER - CICLE CLÀSSIC - EFÍMERS

MERCAT POBLE VIU
Tindrà lloc cada divendres de l’estiu, al carrer Sant Lluís, entre les set del fosquet i les 12 de la matinada. De fet, el Mercat ja va començar el dia 11 de juny, essent la primera de les activitats que vam posar en marxa. Enguany es renoven les carpes dels participants, per oferir una millor imatge i donar millor servei tant als comerciants com als clients.

Més d’una vintena de paradetes prenen part cada divendres al mercat, que està acompanyat cada setmana d’una actuació cultural o de dinamització, que habitualment tindrà lloc al Pla de Sa Creu. Estan previstes actuacions infantils, familiars, musicals... A destacar el concert d’aquest divendres de «Moments a cor», el concert de la Banda de Música de Ferreries el 27 d’agost, o la batalla de galls del dia 3 de setembre.

CULTURA DE VORERA
Aquest és un cicle ben arrelat a Sant Lluís, i que ofereix cada dimecres la possibilitat de gaudir d’una actuació cultural a la vorera de la mar. Enguany el cicle inclou 7 actuacions, des del 7 dejuliol fins al 18 d’agost.

Actuaran: Caravan, Wanderlust, Joana Serrat, Figues d’un altre paner, Elena Barajas, Dansa de Vorera i Il Gesto Armonico. Els escenaris triats són Biniancolla, la platja de Binissafúller, Cala Torret (l’esplanada del Paupa), Alcaufar, l’amfiteatre de Binissafúller Rotters, S’algar i Binibèquer Vell.

ARTISTES AL CARRER
Els dissabtes i diumenge diversos artistes actuaran al carrer de Sant Lluís. Els dissabtes les actuacions tindran lloc a tres localitzacions del nucli urbà, i els diumenges, com a novetat d’aquest any, actuaran a Punta Prima.
Els artistes que participen d’aquest cicle sorgeixen del càsting públic i obert que es va realitzar el mes d’abril, i a partir del qual s’ha format el cartell d’aquesta edició. Són, per tant, artistes locals, cantants i ballarins, que mostraran el seu art a peu de carrer.
Les actuacions tindran lloc sempre a les 21.00 hores.

CICLE CLÀSSIC
Aquest nou cicle tindrà lloc al Circuit Natural, per combinar la tranquil·litat de l’espai, la proximitat de la natura, amb la música clàssica, la que no passa de moda.
Aquest cicle inclou 4 concerts, dos el mes de juliol i 2 el mes d’agost, sempre els dilluns.
Actuaran La Galatea-Ritmos de España, Cantabile, Quartet Vela i Duet Favàritx.

EFÍMERS
Aquest cicle és també una novetat d’aquest any i una aposta per les arts visuals, segurament una de les disciplines més descuidades a l’hora de ser programades.
Amb aquest cicle, s’ofereix l’espai públic per a les propostes d’arts visuals més diverses, l’art efímer però amb missatge, aquell que no deixa indiferent, que permet reflexionar, pensar i gaudir.
És una aposta novedosa, que arriba amb vocació de continuïtat, i que tindrà lloc durant vuit divendres a partir d’aquest 25 de juny. Durant aquesta mostra es podran veure dracs de grans dimensions, escultures que prenen vida, instal·lacions escultòriques impactants o contemplar al carrer l’art del gravat.

A part d’aquests 5 grans cicles, aquest Estiu a Sant Lluís també es podrà gaudir dels concerts a Villa Jardín (enguany amb la novetat que també se’n farà un a Camp Sarch), i del festival Menorca en Dansa, que aposta un any més pel nostre municipi.

*En els propers dies s'habilitarà a la web municipal un espai específic per conèixer totes les activitats programades.