CatalaCastella
altres idiomes (traduccions automàtiques)
Inici  |  Contactar  |  Informació  |  Cercar
   
LOGO
International email
   
Carpeta Ciutadana
Consultas,Quejas,sugerencias y felicitaciones
Avisa'ns dels desperfectes
Biblioteca
Arxiu Municipal
Mediambient
Colegio Publico
Molí de baix
Escola Municipal d'Ensenyaments Artístics
DRETA
     

PRESENTADA LA PROGRAMACIÓ CULTURAL DE LA SALA ALBERT CAMUS DEL PRIMER TRIMESTRE DE 2020

PRESENTADA LA PROGRAMACIÓ CULTURAL DE LA SALA ALBERT CAMUS DEL PRIMER TRIMESTRE DE 2020L’Ajuntament de Sant Lluís ha presentat avui matí la programació cultural del primer trimestre de l’any 2020 de la Sala Albert Camus. Serà aquesta la primera programació temàtica, i en aquesta ocasió, l’eix central d’aquesta temporada serà l’Art.

La batlessa de Sant Lluís, Carol Marquès, ha destacat l’aposta per la cultura feta des de l’equip de govern, remarcant que «la cultura és una inversió, no una despesa, i aquest any Hem reforçat la nostra aposta per la cultura i per la programació cultural, incrementant un 40 per cent el pressupost per a programació (passant de 25.000 euros l’any passat a 35.000 aquest any».

La programació d’aquest trimestre inclou dues estrenes d’obres creades per companyies teatrals de Sant Lluís, i també el sorgiment d’un nou grup creatiu. D’aquesta manera, ha explicat Débora Marquès, hores d’ara el municipi compta amb quatre grups teatrals, a més de ser seu de l’Escola d’Art Dramàtic de Menorca. «Açò ens consolida com a terra de creació i d’artistes, com a referent teatral a l’illa, fet que ens enorgulleix», ha explicat Marquès.

Pel que fa als espectacles d’aquesta programació (que en total són 33), s’han destacat els següents:

• Continuació del Cicle de Caravan Cinema, de Cinema de l’Àfrica i la Mediterrània. Una aposta per un cinema que no arriba a través del circuit comercial, i que té moltes coses a dir per conèixer no només la societat africana i mediterrània, sinó també a noltros mateixos.

• Introducció d’un nou cicle de Cinema Familiar, per atracar a tota la família al cinema i a la cultura.

• «Un dia vaig somniar que vivia a Menorca», un espectacle creat per l’actor menorquí Rodo Gener a partir de textos de diversos autors que mostren històries de Menorca escrites per gent de Menorca.

• Estrena de l’obra «Ens ho mereixíem», de la nova companyia de Sant Lluís Som3. Una obra que reflexiona sobre les relacions de parella, el masclisme o el maltractament psicològic.

• Espectacle de dansa «Mira Miró», a càrrec de la companyia mallorquina Baal. Un espectacle per a tota la família, que introdueix la figura de Joan Miró i en el seu univers de formes i colors.

• Representació de l’obra «Amarg», que eexplica la darrera nit de Federico García Lorca, de la mà de la companyia Òrbita Produccions.

• Estrena de l’obra «De dones», creada a Sant Lluís per la companyia Tornam ser Aquí. Un espectacle pensat especialment per al Dia de la Dona, que presenta a través de la comèdia la vida de diverses dones anònimes que tots podríem trobar-nos en el nostre dia a dia.

• Menorca Jazz Festival, actuació de l’Irene Reig Quintet.

• «Frida», una obra de la companyia Diàlegs d’Art (creat també a Sant Lluís), basada en la vida de la pintora mexicana, i que ofereix tocs de dansa, teatre, música i audiovisuals.

• Muntatge «Aigua-Poesia», que aprofita el Dia Internacional de l’Aigua (21 de març) i el Dia de la Poesia (22) per unir damunt l’escenari aquestes dues temàtiques en un muntatge inèdit.

• 27 a 29 de març. Iniciativa «No Borders», unes jornades de sensibilització dedicat al públic juvenil per conscienciar sobre la realitat de la immigració.

La programació cultural d’aquest trimestre es pot trobar als programes de mà que s’han imprès, però també a la pàgina web municipal, les xarxes socials de la Sala Albert Camus i, des d’ara, a un blog creat expressament per a oferir i ampliar la informació de cadascun dels espectacles que es poden veure a Sant Lluís. Aquest blog es pot trobar a l’adreça http://salaalbertcamus.home.blog. Aprofitant aquest fet, s’han imprès aquesta vegada menys exemplars del programa cultural, que s’ha editat en format bilingüe (català i castellà).