CatalaCastella
altres idiomes (traduccions automàtiques)
Inici  |  Contactar  |  Informació  |  Cercar
   
LOGO
International email
   
Carpeta Ciutadana
Consultas,Quejas,sugerencias y felicitaciones
Avisa'ns dels desperfectes
Biblioteca
Arxiu Municipal
Mediambient
Colegio Publico
Molí de baix
Escola Municipal d'Ensenyaments Artístics
DRETA
     

Salutació
 

Em complau donar-vos la benvinguda a la pàgina web de l'Ajuntament de Sant Lluís.


Per a mi és un honor dirigir-me a les ciutadanes i ciutadans de Sant Lluís i encetar aquesta legislatura com a primera batllessa en la història del municipi. També m'agradaria donar la benvinguda a les persones que heu vingut a visitar el poble o alguna de les seves urbanitzacions, tot esperant que disfruteu de l'hospitalitat dels santlluïsers i les santlluïseres, i que passeu uns dies fantàstics gaudint del nostre territori, cultura, llengua i costums.


El poble de Sant Lluís va ser fundat l'any 1761 durant la dominació francesa de l'illa de Menorca (1756–1763). Deu el seu nom al rei Lluís IX de França, sant al qual està dedicada l’església. Sant Lluís va formar part del municipi de Maó, llevat de tres breus períodes d'autonomia durant el segle XIX, fins que l'any 1904 es va constituir en municipi independent, presidit pel primer batle Pere Tudurí.

 

El nucli urbà està format per carrers ortogonals i estrets de cases blanques, on hi destaquen l'església alterosa i blanca, l'edifici de l'Ajuntament i els molins de vent, així com algunes construccions d'estil afrancesat. El molí més representatiu és el molí de Dalt, reconvertit en museu etnològic, amb les seves aspes completes i la maquinària reconstruïda amb peces originals. Fa poc també es van restaurar les aspes del Molí de Baix. Al voltant del poble hi ha alguns llogarrets amb un encant encisador, formats per construccions típiques menorquines, moltes de les quals són més antigues que el propi poble.


Al litoral de Sant Lluís el turisme s'alterna amb activitats més tradicionals com la pesca. Durant les dècades dels anys 60 i 70, l'auge del turisme va fer que als pobles de pescadors com Alcalfar o Biniancolla s'hi sumessin modernes urbanitzacions al voltant de platges i cales com S'Algar, Punta Prima, Son Ganxo, Son Remei, Cala Torret, Binibeca, Binisafúller i Cap d'en Font.


És el meu desig que en aquest lloc web tingueu al vostre abast tot el relacionat amb la gestió de les diferents àrees municipals així com informacions de les activitats, actes i esdeveniments que es realitzen al municipi. També hi ha l'opció de realitzar alguns tràmits i gestions, així com de formular queixes, suggeriments, o mostrar la vostra opinió vers qualsevol aspecte, tot i que per a això últim també es poden fer servir les xarxes socials més comuns. Tanmateix, durant la legislatura s'intentaran impulsar mecanismes telemàtics i presencials per tal que la ciutadania pugui expressar la seva opinió vers les accions, activitats i esdeveniments a realitzar al municipi, amb l'objectiu de millorar i aconseguir una millor qualitat de vida per als nostres ciutadans i ciutadanes.


Benvingudes i benvinguts al municipi de Sant Lluís


La batllessa